• /ديدار/
  • ديدار مسوولان و مديران عامل شركت‌هاي دانش بنيان شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان با آيت‌الله هاشمي رفسنجاني

  • ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۳۰

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با تقدير از اقدامات مسوولان شهرك‌ علمي و تحقيقاتي اصفهان، گفت: اگر آن روز كه شما شروع كرديد، جامعه مثل امروز ضرورت كارهاي دانش بنيان را احساس كرده بود، الان شاهد گسترش آن در اكثر نقاط كشور بوديم.

به گزارش روابط عمومي شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان، آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در ديدار مديران شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان، تحقيق و پژوهش را پايه همه حركت‌هاي بشري و «بخش مادر» به سوي توسعه و پيشرفت دانست و گفت: انسان امروز كه به اعماق درياها و تا اوج فضا رفته، با شهپر دانش بود كه روز به روز هم پيشرفته‌تر مي‌شود.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با تقدير از اقدامات مسوولان شهرك‌ علمي و تحقيقاتي اصفهان، گفت: اگر آن روز كه شما شروع كرديد، جامعه مثل امروز ضرورت كارهاي دانش بنيان را احساس كرده بود، الان شاهد گسترش آن در اكثر نقاط كشور بوديم.

آيت الله هاشمي رفسنجاني، «استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي» را نه فقط يك شعار احساسي، بلكه يك هدف عقلاني براي انقلاب توصيف كرد و گفت: اگر چه در اين مسير حركت‌هاي بسيار خوبي شده، اما هنوز اين سه بخش كاملاً محقق نشده و بايد تلاش كنيم تا در آينده آن را كامل كرده و به قله افتخارات آن سه هدف متعالي، برسيم.

آيت الله هاشمي رفسنجاني در ادامه سخنانش، تدوين برنامه‌هاي 5 ساله را، راهي براي گذشتن از روزمرگي و ترسيم آينده‌اي كوتاه مدت با دورنماي علم و دانش دانست و گفت: در مقطعي به اين نتيجه رسيديم كه بايد افق دور دست‌تري داشته باشيم كه اسناد و منابع تمدن بزرگ اسلامي ايران 1400 در دولت سازندگي تهيه شد كه متاسفانه در دولت‌هاي بعدي پيگيري نشد.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با تشريح برنامه‌هاي آن مقطع، كه از بخش‌هاي مياني جامعه خواسته بودند تا داشته‌ها و نيازها را اعلام كنند، گفت: متوجه شديم كه وقتي حركت كشور به سوي پيشرفت سرعت بگيرد، شايد شكاف طبقاتي ايجاد شود كه براي جلوگيري از آن، لايحه تامين اجتماعي جامع را در دولت تصويب كرديم كه براي حل مراحل قانوني به مجلس فرستاده بوديم و متاسفانه پيگيري نشد.

وي «دانش محوري» را اصل و اساس سند چشم انداز و سياست‌هاي كلي آن دانست و عدم توجه به آن را «جاهلانه» خواند و گفت: مگر مي‌شود در زماني كه دنيا با دانش، كارهايش را پيش مي برد، به قشر تحصيلكرده، محققان و پژوهشگران بي توجهي كرد.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني با يادآوري شرايطي كه در سال‌هاي آغازين دهه 90 براي دانشگاهيان، عموم مردم و انقلاب اسلامي در بعد داخلي و خارجي ايجاد شده بود، خاطر نشان كرد: خدا را شكر كه مردم هوشيار ايران با فرياد خاموش راي، انقلاب را به مسير اصلي خويش برگرداندند كه يكي از مظاهر آن، توافقنامه هسته‌اي و باز شدن راه تعامل كشور با دنياست.

وي در بخش ديگري از سخنان خويش به طرح‌هاي دانش‌بنيان، مراكز رشد و باشگاه نخبگان در دانشگاه آزاد اسلامي اشاره كرد و گفت: اين دانشگاه با 11 هزار آزمايشگاه و كارگاه و استاداني محقق، در خدمت شهرك‌هاي علمي و تحقيقاتي است تا براي حل مشكلات جدي امروز و آينده، مثل آب، زباله، انرژي، به ويژه گداخت هسته‌اي برنامه‌ريزي و تحقيق شود.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، نقش خانم‌هاي تحصيلكرده و محقق را در اين مرحله بسيار تاثيرگذار دانست و گفت: با توجه به مجموعه شرايط، زمينه همكاري شما با دانشگاه آزاد اسلامي كاملاً فراهم است و اميدواريم در اين مسير كوشا باشيد كه آينده ايران منوط به فعاليت‌هاي علمي و پژوهشي دانشمندان است.

در آغاز اين ديدار، دكتر مهدي كشميري رييس شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان، ضمن ارايه گزارشي از روند تاسيس، فعاليت‌ها و برنامه‌هاي اين شهرك، گفت: اين شهرك كه در زمان رياست جمهوري شما، يعني سال 1372 تاسيس شده، محلي براي اشتغال فارغ التحصيلان است، به طوري كه نزديك به شش هزار نفر در بيش از 400 شركت دانش‌بنيان در تمامي حوزه‌هاي فناوري و دانش‌بنيان مشغول به فعاليت هستند و نزديك به 50 دانش فني، تبديل به محصول و كارگاه توليدي شده است.

كشميري با اعلام آمادگي شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان براي همكاري با دانشگاه آزاد به منظور رشد و توسعه علم از آيت‌الله هاشمي رفسنجاني براي بازديد از اين مركز علمي دعوت كرد.

در ادامه آقايان، فريد نجات‌بخش، مدير عامل شركت بهيار صنعت سپاهان ـ مجلسي، مدير عامل شركت فرا تحقيق ـ راستي، مدير عامل شركت كاوش نيرو، به ارايه گزارشي از نحوه و زمينه‌هاي فعاليت شركت‌ها پرداختند و مطالباتي همچون تخصيص بودجه پژوهشي، تفويض اختيار، تغيير مسير ارتقاي اساتيد دانشگاه، اجراي كامل قوانين مربوط به شركت‌هاي دانش‌بنيان و فراهم كردن زيرساخت‌ها را مطرح كردند.

تعداد بازدید : ۶۲۰      تاریخ: 1394/06/30

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت